Grönt är skönt

Har varit iväg med syrran till Södertälje i dag.. Köpte väska till alla dvd filmer, förvarings korgar till badrummet och så fick tre ljusstakar följa med hem oxå..
Köpte tre st i olika storlekar och så block ljus till.. gröna som passar perfekt i vårat vardagsrum..

Hur fina är dom inte? Och dyrt var det inte heller har inte riktigt koll på vad kostade men inte var det mycket per st i alla fall :)


Vaggan

Tänkte lägga in lite bilder på vaggan..
Fick låna den av min morbror och hans fru dom hade den till sina barn.. Det är min morbror som har byggt den..

Tog och slipade den och laserade vit och tycker själv att den blev väldigt fin.. Har inte bäddat den ännu förutom att jag har klippt till en madrass som passar.. Den står på övervåningen men inte inne i sovrummet men det fixar vi här någon dag..
Lägger in tre bilder dock är bilden på det färdiga resultatet inte någon vidare men får ta en sedan när den är bäddad och klar :)


7 dagar kvar....

Till bf en enda kort vecka.. Hur är det möjligt att det är så kort tid kvar? Vad hände med veckorna??
Iof så tror jag att jag kommer gå över tiden..

Har ju städat, handlat ä, rensat i förrådet och så vidare och ingen bebis på g för det så tror nog han trivs bra där inne :)

Min mamma ringer typ varje dag för att kolla om det är någon bebis på g och hur jag mår :)

Mår ändå rätt så bra för att vara så höggravid. Är ju fortfarande svullen, varm, trött och ett bäcken som väcker mer nu sista veckorna och sen är jag ungefär i samma stolek som en hel ko! Vilket gör att man inte rör sig speciellt smidigt eller snabbt.. Och andfådd blir man bara man reser sig ur soffan men har ändå orkat göra endel..
I dag var jag och veckohandlade pluss lite till.. Handlade hela middagar och frukost för en vecka men då dom hade extra pris på en del varor så Börje det lite mer än vad som går åt.. Ska tex äta kyckling en dag men köpte 3*900g för bara 99kr och samma sak med krossade tomater ska äta det två dagar men köpte 10 burkar för 30 kr..
Inte helt fel priser :)
Köpte blöjor oxå då det dels var ett erbjudande om man handlade andra varor för 300 så fick man köpa ett stort paket för 89kr och så hade jag en rabatt kupong från willys tidningen att man fick 60kr rabatt vid köp av två paket blöjor så jag betalade helt enkelt 118kr för två paket blöjor 1 packet kostar egentligen 108kr så det var ju inte helt fel det heller blöjor kommer det ju gå åt..

Nu ska jag ta och vila mina värkande fötter en stund..

Slänger in magbilder oxå v 38+6...


Kanin från ikea

Har i alla fall fått lite gjort här hemma.. Tvättat en maskin med mörk tvätt och så hand tvättade jag bebis nya kläder och nu ligger det i torktumlaren som snart borde vara klar för att vikas in..

Har även plockat lite här och lite där och så var min mormor här och fikade en stund.. Ska ta och plocka lite till innan killen Från trygghansa kommer hit och ska gå igenom våra försäkringar.. Han skulle komma vid halv nio tiden..
Ska skriva en matlista oxå ska handla i morgon efter att jag träffat gamla kollegan för lunch..

Tänkte tipsa alla småbarns föräldrar eller blivande föräldrar om den här söta kaninen i hatten som jag hittade på ikea för 59kr man drar upp själva kaninen så spelar den en vaggvisa hur mysig som helst.. mjuk och gosig :) kunde inte låta bli att köpa den när jag såg den på ikea..

Ha en bra kväll


Shopping igen

Var iväg till Skärholmen men svägerskan i tisdags.. Fikade och kollade lite i butiker. Hon behövde mer köns neutrala kläder då det mesta hon har är från när dottern var lite och är då i rosa så hon kände att hon skulle behöva mer som både tjej och kille kan ha. Hon vet ju inte könet på bebisen i magen :) och självklart så kunde inte jag låta bli att handla lite till min bebis..

Detta fick följa med hem..
1 body med apor från name it
1 pyjamas med ugglor från lindex
1 kofta från newbie

Och så ett sett med matchande strumpor till lillen och mej från cubus.. Vita med blå hjärtan.. Mjuka och sköna perfekt till oss i vinter :)

Köpte även två böcker till mig sj.. Varma kroppar och stad av skuggor.. Håller på med stad av skuggor och den verkar lovande :)

I dag ska min mormor komma hit och fika hon ville träffa mig en gång innan liten kommer :)

Nej nu ska jag ta och fortsätta fixa här hemma ska tvätta bebiskläderna så dom kan vikas in i byrån. :)


Sängkläder

Jaha efter att rensat i förrådet så tog jag det lite lugnt tittade lite på en serie och kollade på ikea vet en del saker jag vill åka och köpa får se vad sambon min tycker om det :) sedan så vart det att laga middag i dag stod det kalops på menyn tar tid men det är ju så gott :)

Väntar på att ännu en tvättmaskin ska bli klar så jag kan ladda torktumlaren och så ska jag bädda med rena sängkläder i sovrummet.. Vilket påminner mig om att jag måste köpa lite nya sängkläder våra har hängt med ett tag och börjar se sunkiga ut.. Så ska kolla runt lite och beställa tre uppsättningar sängkläder eller så..

Nej nu ska jag ta och bädda innan jag ska kolla på en film..

Ha en bra kväll


Allt och inget

Vad fort helgerna går! Helgen var trevlig och lugn precis vad jag behövde!

Hade förvärkar i ca 3 timmar natten mellan lördag och söndag.. Inte kul var uppe och duschade i ca 20 min mitt i natten för att stilla smärtan. Funkade inte alls kan jag påstå.

Hoppas att när jag får ont nästa gång så är det för att bebis vill ut och inte kroppen som tränar in för förlossning..
I dag är det bara tio dagar kvar till bf!! Tiden går så fort och min sambo är stressad.. Han vill få upp elementen innan bebis vi kan inte slå på värmen hemma förrän dem är på plats och för att få dom på plats så måste vi ha gips på väggarna och ytan bakom elementen måste målas och elementen måste målas.. Men vi får jobba på och hoppas att vi får det gjort sambons bror kommer säkert hit och hjälper oss så det borde gå..

I dag har jag i alla fall vikt sängkläder, plockat i förrådet så att det inte är en enda röra där inne.. Skönt att ha fått det gjort i alla fall.. Känns som om vi inte har någon stans att förvara saker! Men det har vi egentligen bara man planerar och så behöver vi bättre förvarings system.. Hatar att allt ligger över allt men det mesta är ju byggmaterial och verktyg som har en förmåga att hamna över allt!! Och så köket som ständigt blir en plats där allt hamnar som inte har någon bättre plats..
Ska försöka köpa ett skrivbord och så till övervåningen så att alla papper och sådant kan ligga där det ska dessutom blir vi då av med en kartong från förrådet eftersom att vi ha en stol i kartong stående där..

Ett rörigt inlägg om allt och inget detta men så blir det ibland..


Dagarna går

Herre Gud vad dagarna går fort snart har ännu en vecka gått!! Förstår inte vart dagarna tar vägen?

I alla fall så hade jag super trevligt i tisdags med cherry.. Satt en stund i en park och pratade medans hennes dotter lekte och sedan vart det att gå till Apoteket för att köpa ett handleds skydd till min hand, hjälper verkligen vid kapaltunnelsyndrom domnar inte lika ofta och vaknar inte mer lika värkande hand på morgonen..

Köpte även en vit body på kappahl vilket jag tänkte köpa i flera dagar och så fick jag även syn på ett par tossor som jag bara var tvungen att ha!!

Efter detta vart det att åka hem och små fixa lite.

Igår var jag hos mvc och allt såg bra ut förutom järnvärdet som ligger på 106 lågt som alltid.. Magen var nu 35 cm vilket är helt normalt och den lilla ligger fortfarande med huvudet ner och har även börjat sjunka ner i bäckenet vilket är bra.. Efter detta åkte jag och mamma till ikea och handlade lite blev en badbalja, madrass, plastade madrass skydd, speldosa, mobil att hänga i taket och knivar.. Bestämde oss för att köra på badbalja även om vi har badkar då slipper man fylla hela badkaret varenda gång och så kan ju balja stå på golvet så skipper man stå böjd över badkars kanten.. Kollade även på lösningar till hallen och jag vet nog hur jag vill ha det gäller bara att få med sambon på noterna :)

Efter detta åkte jag och släppte av mamma och sedan förbi hos Nettan en stund.. Sen hem laga middag och så åkte jag som sambon till hans bror för att sambon skulle låna något verktyg..

I dag har jag kört mamma och hennes väninna till Centralstationen sedan åkte jag förbi lekia aldrig varit inne i deras butik men vad mycker saker dom har för bebisar vaggor, barnvagnar och sådant med även massa leksaker för som södra minsta..

Sedan vart det en tur till jysk för att köpa påslakan sett till vagga och så lakan.. Efter detta åkte jag till Nettan för tt lämna lakandet som ska sys om till flera små som passar vaggan.. :)

Nu är man hemma och har ätit samt klippt till skumgummi madrassen så den passar vaggan och så har lag lagt sängkläderna i tvätt maskinen väntar bara på att torktumlaren ska gå klart så jag kan köra maskinen.. Ska åka till Nettan snart igen då jag lyckades glömma handleds skyddet där.. Annat så händer det inte så mycket mer i dag..


Magen v 38

En bild på magen i v 37+4..
Är stor och klumpig och har samlat på mig ännu mera vatten.. Det som tidigare var ben är nu bara ett par stockar och det som ska föreställa minna fötter är mer eller mindre bara två stora klumpar! Men samlar inte bara vätska där utan över hela kroppen!! Ansiktet år oigenkännlig händerna svullna som korvar! Har fått kapaltunnelsyndrom på vänster hand så domnar och har värk i handen känner igen symtomen från när jag hade det i höger hand.. Hur mycket vätska kan få plats i en kropp?!

Ut över detta är man ju trött och har halsbränna och förvärkar nästan dagligen.. Nu är man verkligen höggravid! Börjar längta efter att föda samtidigt som jag får panik över hur jävla fort tiden går!! Känns som om man inte alls hänger med..

Jaja lite gnäll så här på morgonen.. Men i huvudsak är jag en väldigt lycklig människa! Det var ju inte länge sen som jag inte trodde jag alls kunde bli gravid och nu sitter man här med svällande mage och en lite kille som har disco i magen :)

Inte ens att köket står halv klart stör mig är bara lycklig över att det äntligen blir renoverat efter att ha väntat på det i flera år!! :)

Nej nu måste jag sätta mig i bilen ska åka och fika med cherry..

Ha det bra!


Packet

Har varit iväg och handlat och på väg till affären så stannade jag vid brevlådan och hämtade posten där låg det två avier så stannade vid den lilla ica butiken för att hämta ut dem innan jag åkte och handlade. Tänkte att jag skulle slippa stanna pågen hem när jag ändå hade massa mat i bilden..
Åkte och handlade och när jag precis har packat in alla matvaror i bilen så får jag 2! Sms avier direkt efter varandra så då var det ju bara att stanna vid den lilla ica butiken igen och hämta ut dem oxå.

Så nu har jag precis kommit hem och packat upp alla matvaror och ska ta något att dricka och sitta ner någon minut och vila mina öma fötter innan jag ska ta och vika tvätta och öppna paketen...


Vardag igen

Japp i dag är sambons första arbetsdag efter semestern och alltså är det vardag igen. Eller typ i alla fall jag går ju hemma fortfarande 17 dagar till bf bara..

Tänkte i alla fall börja denna vardag med att åka och veckohandla vilket jag inte har gjort på typ hela semestern har istället mest handlat dag för dag.. Men nu kan jag lova att kylskåpet ekar tomt!!

I övrigt så har jag inte så mycket planerat än så länge får se vad jag få lust att göra när jag kommer hem igen finns en del att ta tag i..

Men nu ska jag ta och åka..

Ha en härlig måndag..


Fredag

En trött Nina som skriver nu kan jag lova..

Dagen började med att jag vaknade med förvärkar igen och låg vaken ett bra tag pga dem.. Sen när jag äntligen somnade om så började sambon såga och självklart så vaknade jag av det.. Jaja lika bra att gå upp äta lite gröt och så fick jag veta att jag skulle passa Emil medans killarna jobbade med köket.. I dag var det fönster nr 2 som stod på schemat.. Så hann inte mer än vika tvätt innan dom kom.. Så då blev det att leka lite med Emil innan jag lagade lunch.. Sedan så satte vi på filmen Rio som fick Emil att snällt sitta i soffan och titta på film så jag han passa på att diska, göra smörgåstårtorna och en satts muffins.. Sedan kom Emils mamma hit och vi åkte iväg och hämtade mat och åt ihop innan dom åkte hem och jag la mig en stund på soffan..

Nu på kvällen har jag diskat lagat en satts muffins till och städat köket.. Skönt att fått det gjort..

I morgon blir det att försöka komma iväg och handla i bra tid och sedan ska det städas och plockas lite här hemma och så ska vi bära ner en sitt grupp från övervåningen..

Men blir nog super blir ju inte någon stor städning precis då man ändå kommer får städa om efter firandet.. Men lite mer undan plockat än det är i dag har ju inte varit så effektiv med det senaste tiden har kommit annat emellan..

Nej nu ska jag njuta av kvällen innan det blir sängen..


Små fix

Då har ännu en dag rusat förbi.. Har fått lite gjort i dag men inte alls så mycket som jag egentligen skulle ha velat..

Har i alla fall plockat undan lite här hemma. Tog och rensade undan lånade filmer och lämnade tillbaka dem i alla fall.. Sedan var jag och syrran iväg och handlade och kollade efter en cd väska men hittade ingen förrän jag kom hem och kollade på nätet och hittade en på jula så ska ta en tur dit i morgon tänkte jag så man får in alla dvd skivor i fodral..

Har även bakat hallon grottor nu på kvällen.. Ska fixa en sats till i morgon och så ska även smörgåstårtorna förberedas..

Sambon var i alla fall iväg och köpte fönster och har nu under kvällen monterat ett av dem.. Han fick hjälp av en kompis han kan ju inte lyfta fönstret sj och jag är inte mycket till hjälp :)

Nu blir det en lugn kväll framför tv innan läggdags..
Hoppas alla har haft en bra dag


Torsdag

Då var det redan torsdag.. Dagarna springer förbi och snart är sambons sista semester vecka slut..

Händer nog inte så mycket idag. Jag hade tänkt och åka och handla det som behövs inför sambons 30 års fira de på lördag. Ev baka lite oxå och så ska jag ta och städa!! Ser ut som hej kom och hjälp mig här hemma..

Sambon åkte iväg för ca 1,5 timmar sen till sin bror för att låna hans bil gissar på att han fastnade där. :)
Tror han ska åka och köpa fönster i dag eller han surrade om det i alla fall..
Så det blir väl inte mer spännande än så i dag..

Har lekt lite till med min nya kamera och måste säga att jag är otroligt nöjd! Räcker gott och väl för en hobby fotograf som mig:) synd att jag inte har någon dator så ni kan få se men så fort vi skaffat en så ska jag lägga in lite bilder:) kanske skulle ta och måla trappan på undersidan i dag oxå eller så gör jag det nästa vecka när man ändå är ensam hemma:)

En tur till ikea skulle inte sitta fel heller får se om vi kommer iväg dit i dag eller imorgon :)

Nej nu ska jag försöka få något gjort istället


Till bebis

Handlade lite söta saker till bebis i dag..

Blev en body och ett par byxor från kappahl. Sen en mjukis dress och mössor från hm och så jeans och dregglis från name it..

Har inte bilder på det från name it men på det andra har jag.. :)


Aug. 14, 2013

Idag vart det en shopping tur med Carro..
Hur trevligt som helst! Köpte en del bebis kläder och så blev det en amningsbh och amningsbh till mig..

Och så köpte jag en system kamera :) har länge funderat på att köpa en och i dag slog till! Änså länge är jag väldigt nöjd.. Kan inte visa några bilder då vi fortfarande inte har någon dator..
Hoppas på att lyckas få många fina bilder på bebis och allt annat :)

Nej nu ska jag lägga mig och kolla på bridemaids och vänta på att bebis slutar hika..


Duktigt kille:)

Han har lagt sig med huvudet ner!! Så skönt!
Allt såg bra ut dock så väntar vi en liten klump! Han beräknas väga 3280g och den förväntade vikten var 2977g så han är lite större.. Nu får han snällt sluta lägga på sig så mycket vikt annars känns det som om förlossningen kan bli lite jobbig..

Så nu är allt som vanligt igen och vi väntar på att förlossningen ska starta eller väntar och väntar tycker tiden rusar iväg.. I dag är det bara 23 dagar kvar till bf..


Ultraljud..

Har precis fått i mig min yoghurt fick ju bara äta en lätt frukost som tex yoghurt kommer vara vrålhungrig redan vid ultraljudet..

Nu får vi hålla tummarna för att lillen redan har vänt sig av sig själv, men känner mig inte speciellt hoppfull har inte känt en enda spark mor revbenen tex..

Nej nu måste jag sluta hörs sen :)


Blöjtårta

Vart en riktigt trevlig dag igår fika gott, trevligt sällskap och mycket prat :)

Fick lite kläder, en bok om bebis första tid och så självklart en blöjtårta :) har bara bild på blöjtårta.. Ska försöka ta bild på det andra senare :)


Magen v 37

Dags för en magbild igen.. Nu i vecka 36+2 !

Har hittills samlat på mig flera kg vätska så är svullen om ben armar fötter händer ansikte ja överallt!! Sväller som en vattenballong!
Dricker mängder och svettas som en gris.. Och springer på toa i tid och otid! Det är verkligen underbart att vara hög gravid mitt i sommaren!!

Har gått upp nästan 20 kg men ca 8 kg är ren vätska som jag gick upp på ca 3 veckor!! Nu har det stått still ett tag finns väl inte plats för mer vätska nu kan man tycka!!

Nej nu måste jag åka!!

https://cdn2.cdnme.se/3576657/7-3/pic_52075aaae087c3216f08700f.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3576657/7-3/pic_52075aac9606ee48d3b40ab3.jpg" class="image">


Godmorgon..

Ligger i sängen och drar mig har inte orkat kliva upp ännu mer än för att gå på toa.. Har sovit riktigt bra i natt! Det behövdes efter igår natt då jag knappt sov fören kl 5 på morgon pga för värkar! Dom började vi nio på kvällen men då bara som molvärk sedan så blev dom värre och värre fram till runt 3-4 då det började gå över igen och sen försvann dom helt! Var lite orolig där ett tag att det skulle sätta igång!
Så kan lova att jag var trött igår men fick ändå en del gjort och kom sen i säng vid halv tolv och sov gott i natt!

Börjar nog bli dags att inse att bebis i princip kan komma när som helst.. Har inte fattat riktigt att jag är i v 37 helt sjukt ju! Hur lyckades jag med det? Vart tog veckorna vägen?

Idag är det i alla fall dags för baby shower vilket ska bli trevligt träffa lite vänner och fika :)

Ha det bra


Underbara sommar

Sommaren hittills har varit helt underbar! Mycker sol dagar och varmt även om jag svettas och lider en del i värmen.. Men perfekt att spendera dagarna på stranden med lite picknick :) har badat flera gånger i år både i sjöar och hav och vattnet har för engång skull haft bra temperatur :)

Hoppas ni alla har haft en lika bra sommar som vi hittills och så hoppas vi på fler soldagar och strand häng!!


Dagtur

Idag har vi varit iväg till Eskilstuna hela dagen med sambons bror med familj och badat på vattenpalatset.. Äventyrs bad för killarna och barnet.. Och vi två gravida har badat bubbelpool och badat en del i den vanliga bassängen..
Blev där ett par timmar och sedan stannade vi och åt på vägen hem..

En rolig dag men nu på kvällen är man helt slut.. Blir nog att lägga sig i vettig tid i kväll..


Mvc och inför bebis

Var på mvc besök i förmiddags och hon kunde inte riktigt avgöra om bebis låg i säte eller inte. Men hon misstänkte att han inte ha vänt sig ännu så på tisdag ska vi på ultraljud för att kolla hur lillen ligger och ligger han i säte så ska vi göra vändnings försök direk efter ultraljudet.. Så mer än så kan vi inte gör just nu..

Håller i alla fall på att förbereda lite in för bebis ankomst har satt igång att tvätta bebis kläder för att sedvana och vika in allt i garderoben.. Ska även börja fundera på att packa bb väskan..

Och igår var jag iväg och köpte skötbord.. Hittade ett vägghägnt på blocket för 400 istället för att köpa ett nytt för 2200kr.. Sedan ringde dem från barnens hus och undrade om vi hade möjlighet att hämta ut vagnen lite tidigare då dom har fullt på deras lager nu..

Så nu börjar det hända saker..


Storfot

Japp då kan man döpa om sig till Storfot! Var iväg och köpte skor till mig idag då jag inte kan ha ett enda par av mina utan har fått gå i sambons Foppa tofflor.. Blev ett par 41 för att dom inte skulle trycka någonstans!! Alltså 2,5 storlekar större än jag har i vanliga fall.. Men nu ska jag nog kunna ha den resten av grav i alla fall..

Snygga är dem i alla fall!

Skönt att ha skor som inte trycker över allt..

Imorgon ska vi till mvc igen och då kolla hur bebis ligger.. Ev blir det ultraljud för att fastställa hur han ligger om dom är osäkra..


Vacker sol ned gång!

Åkte i väg och åt igår med sambons bror och kusin samt deras respektive.. Jätte trevligt och god mat!
Och sen att man fick njuta av den vakta sol ned gången var ju inte helt fel det heller!


Semester tider

Dåligt med ilägg men njuter till fullo av semestern med sambon..

Idag spenderar vi dagen vid stranden och har tagit med oss sambons brors dotter..
Har precis avnjutit en lunch med pannkakor och vatten melon.. Mums!!

Tänkte bara slänga in ett slappt inlägg.. Ska försöka ta mig tid att skriva i kväll tänkte jag.
Hoppas alla njuter av solen!


RSS 2.0