Städning

 
Igår när vi testade hoppgungan för första gången!
 
 
Idag så satt han i gungan i ca 40 min så då han jag passa på att plocka undan i kök och vardagrum sedan så han jag damma vardagsrummet och damsuga både där och i köket! Sedan när han sov 30 min i sin säng så han jag städa av lilla toan lite snabbt. Verkligen välbehövligt! i helgen hoppas jag att jag ska hinna damma av i köket och plocka i skåpet med plastburkar samt gå igenom kyl och skafferi.. Får se vad helgen bjuder på. 
 
Han gillar verklien hoppgungan nu ikväll satt han i den i ca 1 timme :) pratar och känner på leksakerna. 
 

det där med välling

Ja igår skulle vi göra ett nytt försök med välling. Tänkte att man kan ju prova en natt till och se om det blir någon skillnad. 
 
Så gav honom välling i flaska han sög ett tag släppte sedan flaskan och skrek! vi provade ett par gånger till med samma resultat, märkte på honom att var hungrig så gjorde en flaska ersättning till honom som han åt med god aptit. Min son gillar helt enket inte välling så då skippar vi det. Ska han ha något extra mättande till natten så kan han få gröt som jag vet att han gillar och han inte får ont i magen av. Men en så länge så ger vi endast ersättning vilket fungerar bra med oxå han brukar äta vid 23,30 och 02,30 ca. I natt så gav jag honom bara nappen och buffade lite så somnade han om vid halv tolv sen så vaknade han vid ett och jag gjorde samma sak sen vi tre så vaknade han igen och fick då en flaska sov sedan till 6 vaknade till och jag sövde om honom och han sov till 07,15 inte helt illa i alla fall!
Funderar på om man ska försöka fördröja 23 målet till närmare tre om det går. Om han verkligen är hungrig så kommer han ju inte somna om. Eller igentligen är det ju bättre att försöka vänja bort 3 målet.. Vill dock inte att han ska vakna vid 6 och äta för då brukar han ha en förmåga att tycka att det är morgon och att vi ska gå upp, något som jag inte brukar vara så sugen på.
 
ja lite funderingar så här på kvällskvisten. 
 

Jumperoo

Igår eftermiddag var jag iväg och köpte en hoppgunga till Kevin som jag hittat på blocket. Har spanat på en just sådan här ett tag  men den konstar runt 2000kr ny vilket jag tyckte var lite mycket. Men så hittade jag den på blocket för 600 perfekt..  

Provade den lite snabbt igår ich den verkar rolig dock så står han mest i den och kollar På leksakerna men hoppandes kommer väl sen :) varje gång han hoppar eller rör sig på ett liknade sätt så låter och blinkar den! Man kan även ställa in den så den spelar musik och låter hela tiden :) 

Sitsen är vridbar i 360grader så bebisen kan vända sig och leka med alla leksaker runt om! Men det kommer dröja innan Kevin får till det :) 




Snabb test igår kväll dock då var den inte k lägsta läget här men har fixat det nu så Kevin ska få prova den sen när han vaknar.. 



Orolig natt

Det var nog sista gången jag gav välling.. Kevin åt en flaska igår, sen hade han svårt att sova sen när han somnat vaknade han kl 23,30 ändå och åt sen somnade han om men vaknade vid 1 och ville inte somna om, han somnade när jag buffade men vaknade ganska direkt när jag slutade så han fick sova hos mig och sov till fyra vaknade åt en halv flaska, fick kämpa lite för att få honom att somna om men till sist gick det och han somnade utan att ligga nära :) sov till 06,50 vaknade och tyckte väl att det var morgon men somnade om halv åtta och sov till 20 över :) 

En orolig natt med andra ord vet inte om det beror på vällingen eller något annat men då han ändå inte blir mättare på välling så finns det ju ingen anledningen att ge det. Kan lika gärna ge ersättning som ändå innehåller mer näring.. 


Nattning

Sitter här i mörkret sambon har stängt av elen en stund för att fixa en grej.. 
Jag har precis nattat Kevin han var inte alls trött tycket han själv i alla fall hehe men han har inte varit skrikig ett tag låg vi och pratade med varandra sen så började han gnida sig i ögonen så då var det dags att sova något som Kevin tyckte var väligt onödigt roligare att ligga och dra ut nappen och försöka stoppa in den i munnen igen! Går ju sisådär med det, hamnar oftast på sniskan :) men övningen ger färdighet! 

Annars så var vi iväg och fikade i Södertälje med kusinen och hans mamma sedan så åkte vi hem och åt på
Menyn för kevin stod det avokado och katrinplommon sedan så åt han 150ml ersättning somnade och sov 30min sedan så var han vaken i ca 30min och under tiden så åt han ytligare 100ml sen så sov han middag i 1 timme och 40 min..

Resten av kvällen har spenderats med lek, bad och mys i soffan :) 

Han drack välling nu vid lägg dags gjorde på 200ml vatten och 5 och 1/2 msk pulver vet inte hur mycket det blev totalt med han lämnade 90 ml. Så nu får vi se om han sover längre på det än ersättningen. 


Bi



Kevin hade sina fina bi tossor på sig idag när vi var ute och åkte :) 

Inför natten



Innan jag går och lägger mig på kvällarna så brukar jag förbereda inför natt matningen med att hälla upp vatten i flaskorna och ersättning i vällingdoserare så är det bara att slänga in en flaska i mickron och sedan blanda i pulvret.. 
Magdropparna och en sked ligger framme oxå så jag inte behöver leta efter det mitt i natten
Detta underlättar mina nätter går snabbt att göra en flaska och behöver inte stå och mäta upp saker, gör flaskan typ sovandes :) 

Palstenacka

Idag så gjorde jag iordning palsternackspuré till nästa vecka.. Smakade självklart lite och jag hoppas Kevin gillar det jag tyckte det smakade gott lite sött och krämigt :) så nu ligger det i frysen i iskuber och jag ska väl trycka ut dem och lägga dom fysta kuberna i en påse.. 




Välling

Igår provade vi välling för första gången den är ju egentligen från sex månader men kollade innehållet och sen innehåller samma sak som gröten som Kevin äter enda skillnade är att gröten innehåller rismjöl det gör inte vällingen. Kevin hade ätit precis innan läggdags igår så han åt bara 90ml och då hade jag blandat 50/50 ersättning och välling så det var ju ibte någon större skillnad på det men blir kanske det om han äter en hel flaska välling.  Han vaknade i alla fall 23,30 och åt och sedan 04,15 sedan vaknade han vid sex och flyttade över till våran säng och sov till 08,45 så känner mig ändå riktigt utvilad :) jag gick ju och la mig lagom till första matningen.. 
Här har vi ätit frukost och ska snart åka iväg till svägerskan en stund och fika.. 
Sedan så har vi inte så mycket planerat. Får ta dagen som den kommer helt enkelt. 

Hoppas ni har en bra dag framför er!

dagen lunch lite sent

Kevin har precis sovit sin andra lur för dagen blev 2timmar i alla fall vilket är helt okej hade önskat han sov en liten stund till men ibland så går det inte.. Han kommer väl sova 1 lur till på ca 30-40 min tror jag. 
Innan kevin sov middag så var vi hos svägerskan och fikade och när kevin blev trött så bestömde jag mig för att åka hem och kanske få i honom lite mat innan han somnade med han somnade i min famn med huvudet på min axel och sov vidare trotts att jag satte honom i bil stolen och lyfte ur honom samnt klädde av honom overallen så var bara att låta honom sova middag! har varit upp ett par gånger och stoppat i nappen och buffat lite. Men har hunnit plocka lite och ringa ett samtal samt anmält föräldrar ledighet till afa.. kan ju få föräldrarpennings tillägg från dem så ringde och kollade det samt skickade in en amnällan via webben :) 
Inte helt fel om man kan få 10% av sin inkomst utöver föräldrar penningen! 
 
 
nu har kevin fått lite mat 1tsk avokadopure och så lite katrinplomon pure.. Avokado pure verkar vara uppskattad! Såg ut som om han tyckte om det!
nu så äter han liter ersättning så får vi se vad vi ska hitta på sen. Mannen i huset kommer väl hem snart så då kankse jag kan åka och handla och ev skicka iväg ett paket.. ska ju skicka tillbaka kevins gamla bilstol!

6 veckor

Helt otroligt men om 6 veckor blir min lilla fis 6 månader! Och om 2 veckor blir hon 5 månader! När hände detta när blev han så stor? Har svårt att förstå hur lite han var när var helt ny.. Bara en liten plutt på 4 kg och 53cm och nu en större plutt på 8kg och 66cm eller var i alla fall för några veckor hos BVC.
 
 
Här är han bara en liten plutt på bb.. Kommer ihåg pyjamasen st 56 och den var för stor! Nu så drar han st 68 och start 74!
 
 

veckoslut

Då har ännu en helg lidigt mot sitt slut, helgen har varit riktigt bra lugn och skön precis som dom ska vara.. 
Idag har vi myst hemma större delen av dagen var bara iväg och handlade lite på eftermiddagen. Jag passade på att städa sovrummet och så plockade jag som vanligt undan i köket. 
 
Lillkillen gick till sängs vid kvart i åtta så då satte vi oss i soffan med cola och osthjärtan och kollade på kalle och chokladfrabriken. Efter detta så gick sambon och la sig medans jag valde att sitta uppe en stund till men ska väl stax göra mina killar sällskap :)
 
Efter som att det är söndag i dag så betyder det att min lilla kille har provat på potatis pure i 7 dagar och åt i dag 3 och 1/2 is tärningar och det har gått hur bra som helst det ända är väl att han kanske inte tycker ren potatis pure är sådär super gott, vilket jag absolut kan förstå har ju själv provat den och det är väldigt tråkigt med när han provat fler saker så kan man ju göra det lite roligare med rotmos och grejjer. Dock så går ju hela portionen ner som jag ge honom och så får han katrinplommon pure efter då han tidigare visat tendeser till förstoppning vilket dock blev mycker bättre när vi bytte från NAN pro till NAN HA. En kompis till mig bytte till NAN HA på sin son oxå och märkte oxå en skillnad på att det vart bättre med bajseriet. Vet inte riktigt vad det beror på HA inne håller ju bifidus med jag provade med semper bifidus ersättningen förut men den fick han ont i magen av så, men men huvudasaken är att vi hittade något som funkade för oss. 
 
Så vad bjuder den kommande veckan på för gott för sonen, Jo denna vecka blir det avokado får se vad han tycker om det. Hoppas han gillar det :) Tror vi ska provad på palstenacka sen då många barn verkar gilla det. 
Ja rebecca vi tar och försöker trots risken för väldigt otrevliga blöjbyten :p 
 
 
 

Mysig dag

Idag har jag och kevin varit iväg och myst med Carro och hennes bebis dante bara 5,5 veckor gammal och 4kg! En riktigt liten plut som precis börjat le igår närmare bestämt :) Fick ett super gulligt strålande leende när jag satt med honom i famnen och gjorde små hoande ljud så mysigt.. 
Kevin verkade tycka att dante var ganska rolig att titta på i alla fall, dom kommer blir super bra kompisar det är ju bara 3 månader imellan dem. Ser framemot fikor och långpromenader med vagnarna under mammaledigeten! 
 
Kevin har varit en lite solstråle idag vilket han iof brukar vara. Fick honom att somna i bilen när vå åkte hit för att umgås en stund alla fyra då var kl 14,40 och sen sov han ända till 17,30 i babyskyddet så han har inte varit så där över trött som han annars lätt blir framåt kvällen. Kvällen spenderades med en del lek och sen bad innan kevin skulle sova vid halv åtta kvart i åtta någon gång fick en flaska och somnade sedan bums. 
 
Så då slog jag och sambon på en film och åt godis ja eller sambon såg väl 10 min innan han somnade. Nu har han gått upp i sovrummet och jag ska väl snart göra mina killar sällskap. 
 
Har varit en väldigt mysig dag! 

Pure och is former

Gjorde som sagt plommon pure i dag och det var kanske lite mer än jag hade tänkt mig! Fast det är ju bra då det går åt Kevin får ju det i sin gröt varje dag för att hjälp hans lilla mage.. 

Ialla fall så frös jag in det i isättningar som jag sen plockar fram en i taget :) 

Har ju inte haft lust att köpa massa nya former för barn matens skull utan använder dom vi redan har från ikea i massa olika former. Hjärtan, stjärnor, flaskor, trekanter, pusselbitar och runda :) blir lite festligt när man tar fram isformarna om inte annat..
Kollade innan hur mycker dom rymmer så det inte skilje jätte mycket men det är två tsk i dem flesta och två former rymmer 3 men nu har jag koll på det! 

Nej nu ska jag göra mina snarkande killar sällskap.




Torsdag

Torsdag i dag då i morgon är det fredag!! Härligt! 

Vi började dagen men att mysa i sängen innan vi gick upp åt lite frukost och busade lite innan Kevin sov sin första lur på ca 35 min. Sedan så fick han lite mat innan vi åkte iväg och handlade lite.. Kom hem igen vid 2 så då fick Kevin potatis och sedan gröt och efter det en slurk ersättning och så var det läggdags för lilleman.. Har under tiden han sovit ätit lunch kokat katrinplommon pure och  plockat undan lite och nu sitter jag i soffan och bara slöar en stund får gå upp med jämna mellan rum och stoppa in nappen och buffa lite i rumpan så han ska sova vidare :) 




Förvåning

Idag la jag Kevin på rygg på sin lekmatta medans jag gick in i köket och gjorde en flaska ersättning. 
Detta var vad jag möttes av när jag kom tillbaka :) 


Sova middag

Kevin har ju sedan han var någon månad gammal varit vaken större delen på dagen och bara sovit 30-40 min åt gången vilket hat fungerat ganska bra men nu har jag bestämt mig för att jobba på att få honom att sova kanske 2-3 gånger på en dag och då en längre lur på kanske 1,5 timme eller ännu hellre  2.. Så såhär ser dagen ut just nu vid 10 sover han ca 30 min sen så är han vaken äter vid 12,30 typ och sen leka en stund innan jag lägger honom i sängen för att han ska sova vid 13,30 typ sen så  går jag upp med jämna mellan rum och buffar lite och stoppar in nappen. Tanken är att jag ska slippa gå upp alls under hans sov stund.. Igår fick jag honom att sova i 2 timmar och 15 min och var uppe 6 gånger under tiden.. Väl godkänt ändå tycker jag.

Han ligger och sover just nu och har sovit ca 1 timme och jag har varit uppe 2 gånger än så länge.. Hoppas på att han kan sova ca 1 timme till men i alla fall 30 min till är målet :) 

Sen så får vi se om han vill sova en lur på 30 min framåt kvällen oxå.. 


Dagen lunch



Potatis pure, gröt med katrinplomonpure och så ersättning efter han dricker inte upp det men får dricka så mycket han vill.. 

Tävling

Är med och tävlar hos Hael om produkter från Libero. Gå in och kolla du me :)
 
 
 
 

Smakisar

Kevin har ju sedan 1 jan ätit gröt 1 gång om dagen till frukost och ett tag åt han det även på kvällen men då han började vägra ersättningen pga mättnade eller för att han hellre åt mat så får han det nu till lunch vid 12-13 tiden på dagen. innan detta så får han bara ersättning brukar bli omkring 300-500ml. Idag hann han dricka 500ml innan lunchen kl 13 :) och det borde bli 300-400ml till på kvällen så det är bra. 
 
Idag började vi även med smakisarna då han är så intresserad av vad vi äter, Egentligen så ska man ju vänta till 6 månader men då han visar sådant intresse så tycker jag att man lika gärna kan börja och förut var det ju 4 månader som var rekomenderat.  
Iallafall så fick potatis bli först ut så i dag första dagen så får han 1 tsk i morgon dag 2 får han 2tsk och så vidare i 1 vecka sedan så byte vi smak och testar en annan och gör lika dant  vid 6 månader kommer jag börja med smakisar i kött och först efter det kommer jag byta ut hela måltider till mat hade jag tänkt i alla fall. Vi får ju se hur det går oxå.. Men i alla fall sen när han äter en hel portion till lunch så kommer jag att ge gröt till frukost.
Kommer fortsätta mer ersöttning som mellanmål och ev nattmål till omkring 1 år tror jag.. 
 
Han fick ju som sagt 1 tsk potatis i dag och så väligt skeptisk ut var inte alls varn med smaken men jag tror nog att det kommer gå bra om han får vänja sig lite :) helt illa kan det inte ha varit för det gick ju ner.
 
 
(Bild från google)
 
 
 

Vacker vinter dag!

Var ute och promenerad i måndags då solen sken och passade på att ta med mig kameran för att ta några bilder. 
 
 
 
 
 
 
En mysig promenad med min mamma, svägerskan och hennes två barn.. Håller tummarna för att det blir fler fina sol dagar så man kan njuta av kalla men fina promenader :) 
 

Dålig sömn och träningsvärk

Passar på och skriver här medans lillen tar dagens första lur han vaknar säckert när som helst han har sovit i ca 35 min nu.. 

Vi har haft två roligt pissiga nätter Kevin har sovit oroligt och vaknat flera gånger och i natt vid halv tre vaknade han och var ledsen ville inte alls sova mer utan tyckte att det var morgon men tillsist så somnade han om och vi sov till halv åtta så blev några timmars sömn i alla fall..
Vaknade upp med en fin träningsvärk efter gårdagens pass känns i axlar mage höfter och rumpa! Börjar känna lite i framsida lår oxå.. 
Var på 45 min spinning och sedan 30 cx.. Inte helt illa!
Idag blir det ingen träning men på torsdag ska jag på body pump och så spinning och cx på söndag igen, ska få in något pass innan detta oxå så det blir tre pass denna veckan.. 

Nej nu ska jag fixa lite här hemma.. 

4 månaders kontroll

Idag var det dags för 4 månaders kontroll på BVC. Min lilla kille är inte så liten längre.. 
 
Han väger nu 7990g och är 66,5 cm lång! Han har stolek 68 i kläder även om han kan ha en del plagg i stolek 62 fortfarande. Han använder st 3 i blöjor men kommer nog snart gå över till stolek 4.
 
Han är fortfarande en glad liten kille även om han har börjat visa på en riktig egen vilja! Han tycker inte längre att det är så roligt att ligga på en filt på golvet utan vill gärna sitta upp så han kan vara med. Han ler och jollrar massor och har även börjat skratta, han griper efter allt som han kan få tag på och det åker in i munnen men en rasande fart! Han är riktigt stadig i huvudet och håller upp det utan problem.
 
Vi har börjat ge honom gröt vilket han tycker är jätte gott äter ca 1dl gröt, och så en halv iskub med katrin plommon pure i det slukar han, Annars så äter han bara ersättning än så länge. 
 
 
På väg hem från bb knappt 3dagar gammal
 
 
Hemma från BB
 
 
1 och 1 vecka gammal
 
 
Mins inte hur gammal han är här men någonstan mellan 1 och 2 månader
 
 
3 månader
 
 
3 månader och 2 veckor
 
 
 
3 månader och två veckor. 
 
 
 
 
  

Min och kevin dag och lite babbel

Sitter och kollar på mumien på 6an, resten av familjen ligger redan och sover. Kevin somnade typ 19,15 i dag trött kille efter en spännande dag :)
 
Började dagen vid 9 med att byta bajsblöja, sedan vart det gröt en portion slank ner utan större problem sedan så fyllde vi på med lite ersättning efter det. Efter detta så packade vi in oss i bilden och åkte till södertäje för att fika med lilla kusinen och hans mamma. Var även inne på kappahl och köpte vantar till kevin. 
Sedan åkte vi till C för att hälsa på den lille nykomlingen i familjen en liten kille på tre veckor och bara strax över 3kg! 
 
Efter detta sp bar det av hemmåt så lagade jag lite mat och lekte med kevin innan det var dags att natta honom :) 
Han somnade fint i egen säng även i dag i en vecka har vi nu fått kevin att somna i egen säng istället för som tidigare då han somnat i våran famn och sedan så har vi lagt honom i sin säng där han sen har sovit hela natten. Måste säga att det har gått väldigt bra hitills över förväntan. Han har även ätit gröt en vecka och nu i två dagar så har han fått en halv iskub katrinplommon pure i gröten vilket verkligen är en hitt!
 
I morgon så ska vi till bvc för 4 månaders kontroll, sedan så ska kevin vara hos mormor en stund så jag får lite egentid.. Skönt att få vila lite för att sedan kunna vara än bra mamma med nu energi, behöver ladda batterierna ibland. Tänk att Lillfisen blir 4 månader på fredag! Tiden går verkligen sjukt snabbt speciellt månaden från 3 månaders kontrollen till 4.. Men det beror väl på att det varit mycket under dec men jul nyår dop och massa annat.. Bilder från dopet kommer senare jag han ännu inte fått dem..
 
Nej om man kanske skulle göra killarna sällkap.
 
 
fina killen 
Sov gott
 

Min dag och lite annat

Har precis krupit ner i sängen, ungen sover sedan strax innan åtta, och sambon bygger.. 
Kvällen har jag spenderat med först ett avsnitt av bones och sen efter det hitch.. En skön kväll.. Har väntat hela kvällen på att sonen ska vakna av oljudet från bygget men han har hittills sovit sig igenom alla oljud men bara för det vaknar han väl nu när jag ska sova :)

Dagen har jah spenderat med först sovmorgon och sedan fixat lite i köket och så fixat med golvet som ska vara i köket innan jag åkte och tränade. Armar blev det i dag helt slut! Sedan hem och laga middag äta och sedan var det dags för kevins kvällsrutin, gröt, massage vad och så ren blöja och pyjamas innan en flaska ersättning i sängen.. 

Apropå ersättning och gröt han fick gröt på ca 1dl vatten, 2 msk grötpulver och en skopa ersättningpulver. Åt upp det mesta sedan så åt han ändå 150ml ersättning!! En stor ätare våran kille.. 

Igår kväll fick han lika mycket gröt och 90ml ersättning som han slukade innan han somnade vi 8 snåret sen så vaknade han ändå vid tre och ville ha
mat! Han brukar vakna däromkring även utan gröt så ingen större skillnad med andra ord.. Får se när han vaknar i natt..  

Nej om man skulle ta och försöka sova lite. 


Träning

Sitter vid gymmet och väntar på syrran dags för årets första träningspass har inte tränat sedan slutet av nov typ skärpning! 
Så nu är det dags att köra igång igen 3 pass i veckan är målet :) 

Innan så var jag iväg och handlade lite då vi får middags gäster i dag :) våra kära vänner Rebecca Rickard och deras son Emil, trevligt! 
Så kanske jag kan komma ihåg att ge Emil hans julklapp! 


En annan shopping tur. Något väldig fint i kund korgen :) 


Nyår

Dålig uppdatering här på senaste tiden men har liksom kommit annat i vägen..
Sambon har varit ledig hela jul och nyårs helgen och har fortfarande några lediga dagar kvar han börjar jobba på tisdag igen så vi njuter av att vara lediga tillsammans.. 

Nyårs kvällen var en väligt lugn och mysig tillställning var hemma hos svägerska som har en lite bebis på 1 månad :) så blev lugnt vi lagade lite middag vitlöks marinerad oxfile med potatisgratäng och gräddsås otroligt gott och vi fick njuta av middagen i lugn och ro trott två bebisar 1 månad och 4 månader och så en sexåring! 

Sedan så blev det efterrätt iform av choklad kaka med grädde innan dom andra bastade medan jag mös med bebisarna:) sen så kollade vi på fyrverkerierna genom fönstret innan vi åkte hem och sov! 
En perfekt nyårs afton för min del :)

Nu väntar sängen för mig ha det gott!  




RSS 2.0