Nan 2



Nan 2 tillskottsnäring som det nu heter. Tänkte göra ett Försök att sluta med Nan HA. Vi gjorde ett görsök när han var 2,5-3 månader att gå från HA till vanliga nan men det Resulterade i en skrikande bebis med hård mage.. Nu när han snart är sex månader så är det ju dags för nan 2.. Får se hur detta går. 


Minifom

vi har ju gett kevin minifom sedan har var runt 1 vecka gammal då han började gny och hade ont i magen..
Det var ganska direkt bättre med magen och sedan så har magen funkat utan problem och vi har haft en glad och nöjd bebis..
Gjorde ett försök när han var runt tre månade att sluta med dropparna men det funkade inte alls han sov som en kratta och sov jätte dåligt till vi började med dom igen..
 
Nu har vi gjort ett nytt försök sedan i onsdags har han inte fått några droppar och det har funkat bra :) 
Han är en glad och nöjd bebis utan mag ont.. 
 
 

5 månader!

Idag blir min lilla kille hela 5 månader! 
 
Han utveklas massor varje dag just nu. Det han kan nu är:
 
  • Ler mest hela tiden mest till mamma och pappa me även till andra favoriter!
 
  • Skrattar massa när man busar med honom, roligast är när han få flyga i pappas armar samtidigt som mamma gör roliga ljud. 
 
  • Vända sig från rygg till mage och mage till rygg.
 
  • Han har hittat sinna fötter och ligger gärna och drar i dom mest hela tiden!
 
  • Händerna är jätte goda att tugga på. Även andras händer!
 
  • Han stödjer fint på benen när man håller honom i stående ställning han orkar stå längre och längre för varje dag.
 
  • Ligger han på mage så lyfter han huvud och överkropp ifrån underlaget. Han har öven börjar få in benen under sig men tar sig inte frammåt ännu!
 
  • När han sitter i baby sitter eller någon annan stans så lutar han sig inte bara tillbaka utan har börjat dra sig uppåt i mer upprättställning öven om han fortfarande behöver störd. 
 
I tordags var vi på 5 månaders kontroll på BVC och så fick han sina sprutor. 
Han väger nu 8500g och är 68 cm lång så nu har han planat ut lite men förljer sina kurvor fint!
 
Det gick bra att då sprutor även denna gången han blev lite ledesen precis när han fick dem men det gick snabbt över och i var sig själv resten av dagen lite extra gnällig på kvällen bara. Och så hade han lite feber på morgonen efter bara 38 grader men var pigg och glad annars han fick en alvedon och sedan så hade han inte någon mer feber. Annars märkte man inget alls!
 
 
 
 
 

Kevins mat

Idag gav mig även på att göra majspure.Vilket jävla jobb!! Körde med vitlökspress innan jag mixade med lite olja och vatten, Ska göra ett försök med att bara mixa majsen och blir inte det bra så kommer jag köpa just majspure! Ett jävla jobb bara för lite pure och då menar jag lite för det blev verkligen inte mycket kvar efter att jag pressat genom vitlökspressen för att få bort allt skal! 
Jaja fick i alla tillräkligt till en början för att kevin ska få prova på det lite.
 
Vi har nu gått över till att prova varje smak i 4dagar i stället för 7 om han skulle få ont i magen eller reagera då något annat sätt så märks ju det ganska direkt så nu kör vi så här i stället:
Dag 1: 1tsk
Dag 2: 2tsk
Dag 3: 4tsk
Dag 4: 6tsk
 
1 iskub rymmer 2 tsk om man kör med ett riktigt tskmått, så han få en halv iskub första dagen och sista dagen får han 3st iskuber.. 
 
Så hillist har han provat på:
Katrinplommon
Potatis
Palstenacka
Avokado
Päron
 
Näst på tur står då majs och så sötpotatis. 
 
Han brukar få ca 3 st istärningar med grönsaker och 2 istärningar med frukt till lunch varje dag och så lite ersättning på det. Kevin är ingen stor ätare just nu han kan iprincip gå hela förmiddagen utan att äta!
I natt åt han kl 3 sedan så åt han inget fören närmare 11 på förmiddagen och då åt han inte ens en hel portion!  Sen på kvällen smäller han i sig 1 port gröt och 150-200ml ersättning.. 
 
Tycker i alla fall att han äter väligt dåligt för närvarande! Hoppas det vänder snart!
 

Helgen i snabbhet

Så har ännu en vecka lidit mot sitt slut. Dagarna paserar i rasande takt känns ibland som om jag inte alls hänger med! 
 
Helgen har i alla fall varit lugn i fre var sambons bror och flickvän över och vi käkade middag och kollade på film självklart lekte dem endel med kevin oxå! 
Lördagen började vi med att mysa på hemma plan och sambon spacklade spikhål i taket innan vi åkte till mina föräldrar och åt middag! åkte hem därifrån lagom tills det var läggdags för kevin så hem och ge gröt och sedan raka vägen i säng! 
Idag har vi mest varit hemma ett par kära vänner var över och hälsade på en snabbis. sedan så var jag iväg och handlade passade även på att åka förbi en återviningsstation med lite soppor sen så köpte jag med mig färdig mat hem! väl hemma igen så åt vi sedan så var det bad dags fär kevin innan gröt och så kom mina föräldrar förbi en stund och kevin somnade i mormors famn efter att ha smält i sig 200ml ersättning! 
 
 

Dagens lunch



Kevin lunch, i dag så var det palstenacka, potatis och avokado och så litekatrinplommon! Och så en skvätt ersättning efter. Nu är det läggdags för den lilla tröttisen..  

Matvark

Vi har ett riktigt litet matvark här hemma!
 
Han har alltd varit glad i mat och vi fick tidigt öka mängden på ersättningen till 200ml sedan så har vi stannat där bra länge. Nu för tiden så varierar portionerna en del ibland blir det bara 100ml men i dag vid 5 så smälde kevin i sig 300ml utan några problem! han var riktigt hungrig. 
 
Sedan vi 8 så fick han gröt gjort på 3msk gröt pulver och så vatten till lagom konsistens vart väl ca 1,5dl totalt och det smällde han i sig med glädje och sen 30 senare när det var läggdags så åt han 130ml ersättning oxå. Inte illa! 
Om han följar samma mönster som han haft på senaste tiden så kommer han snart vakna för mat brukar äta en flaska vid 23,30-00,30. 
 
Nej om man skulle ta och krypa ner i sängen, hade planerat att lägga mig i tid i dag och kolla hur bra det gick! Här sitter man och skriver och kl är 20 i 12! 
Så nu säger jag godnatt!

måndag

Idag så har vi varit förbi hos min mamma en stund och fikade. Kevin passad även på att sova i ca 40 min på mosters säng.. Vi åkte hem direkt efter att han vaknat väl hemma så var det lunch dags för kevin i dag blev det palstenacka som nyhet han verkade tyckat att det smakade gott sedan så fick han även potatis och katrinplommon i dag så blandade jag ihop dem eftersom att han inte är så förtjust i enbart potatis puren.. 
Efter detta sov kevin i 1 timme vaknade åt lite ersättning och var vaken i ca 30 min innan han somnade i min famn och sov 1 timme till..
 
sedan så har vi lagat middag och ätit och nu ligger mina killar och vilar men ska snart ta och väcka dem så kevin kan somna för natten sen! 
 
Har även gjort lite mer pure gjorde päron pure som han ska få testa i slutet av veckan, och så gjorde jag en satts med avokado och potatis pure. Så nu finns det i alla fall lite mer mat i fysen..  
 

Helgen

Helgen rusade förbi.. Vi har egentligen inte gjort så myxker i fredags så hyrde vi film vilket vi inte ha gjort sedan innan bebis. Och så tacos till middag..  

Lördagen spenderade vi hemma sambon plogade och jag lekte med kevin sen så kom mina föräldrar förbi en stund och fikade. 

När Kevin sen sov sin kvällslur så åkte sambon och hämtade pizza :) 

Igår så var vi iväg och hälsade på min mormor och sedan hem till Stefan och Sandra för födelsedags firande. Där träffade vi en bebis som är 5 dagar äldre  än Kevin :) kul att prata lite med någon som har barn i samma ålder!  
Sedan så åkte vi hem när Kevin vart jätte trött då var kl ändå halv sju köpte med oss pasta med gorgonzola och oxfile till middag. Väl hemma så var Kevin pigg så han låg på sin lekfilt medans vi åt, vi la väl honom omkring 8. Så kollade vi på film innan sängen kallade :)

Idag så ska vi inte göra något speciellt bara vara hemma och jag ska tvätta, har hur mycket tvätt som helst och kevins garderob är typ tom! 


Denna sötnosen ligger brevid mig här på soffan :) 



RSS 2.0