Nyår i finland

Eftersom att vi åker till finland nu ikväll så har jag hållit på och packat och fixat med disken vilket känns i magen.. men har annars tagit det lungt i dag.. 
 
Blir inte specielt livat på båten heller typ sova hehe, fast innan det får man väl ta ett varv genom taxfreen i alla fall.. och i finland bli det då inte livat heller kan jag lova brukar blir rätt så tråkigt där man gör liksom inget utan sitter i det där huset hela tiden men men man får väl ta det två gånger på er eller vad det är vi är där.
 
Nej nu ska jag fixa det sista innan mamma kommer och hämtar oss för att köra oss till båten..
 
Hörs när jag kommer hem igen :)

Trött och uttråkad

Det har varit soffläge för mig hela eftermiddagen har varit uppe och rört mig lite och i alla fall fått i mig middag och lite smågodis.. Så helt utan näring är jag ju inte.. Magen spänner och värker fortfarande och så mår jag illa till och från med kräks inte vilket är bra.. Nu ska jag krypa ner i sängen är helt slutkörd.. Vilket I och för sig inte är så konstigt..

Blir så uttråkad av att inte göra något!! Men det är bara att gilla läget förhoppningsvis mår jag bättre snart igen ialla fall så jag orkar med och blir mer rörlig..


Överstimulerad.

Ja jag orkade med halva första stället innan jag fick fruktansvärt ont i magen igen.. Så fick åka till gyn akuten och där konstaterade dom att jag var överstimulerad, mina äggstockar som ska vara 3 cm var 7 cm och så hade jag vätska i buken.. Men ingen feber i alla fall och bara något förhöjt blodtryck så blev sjukskriven till den 6 jan. Och nu är det att ta det lugnt som gäller och lyssna på kroppen om jag blir sämre får jag åka in igen..

Nej nu ska jag försöka sova en stund sov ju knappt nått i natt då jag hade så ont..

Ha det bra

(Skrev detta tidigare men blogg.se app bråkade)


Ont!!

Urs igår hade jag så sjukt ont i magen på sidorna mor äggstockarna och bak i ryggen har inte kunnat sova i natt pga smärtan.. Är på jobbet nu så får se hur det känns efter detta passet gör det fortfarande ont då så får jag nog kontakta gyn akuten just nu när jag sitter i bilen känns det okej men känner av att något inte är som det ska ont i magen när bilen skumpar eller när jag tar djupa andetag..

Urs!!


Jul helg!

Dålig uppdatering med det blir så under julhelgen. Men har haft en super mysig julhelg fick massa fina julklappar. Ska lägga in bilder sen när jag har fått ordning på dem!! Och sambon vart glad för sin kompressor som jag köpte åt honom :)

I dag tänkte vi ev ge oss ut och kolla på rean och sen blir det bio mammas pojkar :) fick ju bio biljetter från ett ställe på jobbet i julklapp så tänkte använda dem :)

Ruvningen går framåt är på dag 7 nu.. Försöker att inte tänka så mycket på det och vill inte skriva så mycket Heller då jag vill ha tid att bearbeta resultatet vad det än blir innan alla vet..


Rd 4

Ja i dag är det rd 4.. Urs vad jobbigt detta är att inte veta om det funkat eller ej.. Kan tiden inte gå lite fortare? I morgon är det jul afton så då kommer jag förhoppningsvis Inte tänka så mycket på ruva det hoppas jag.. I dag ska vi åka till Jens store bror i Nyköping och hälsa på.. Bra när man håller sig sysselsatt :)

Min älskling tänkte på mig när han var ute och handlade i fredags fick en choklad tomte :) lysande isbjörn och så något alkoholfritt att dricka:)


Nu är det jul igen

Här är lite bilder på mitt juliga hem! Ska slå in tre julklappar till i dag som mina kusiner ska få med sig hem då dom ska iväg över jul sen ska jag slå in dom som min familj ska ha..

Har ni fixat allt in för jul?


Läggdags

Nu är det läggdags för min del sova i hela 6 timmar sen upp och jobba underbart! Vem kom på idéen att man ska upp tidigt på morgonen och jobba??

Nu blir det sova och hoppas att det hjälper embryot att fästa :) kan ju inte funka sämre om jag tar det lung i alla fall och dessutom är mina äggstockar fortfarande förstorade så ska ändå ta det lugnt..

Godnatt


Ruvar dag 0

Ja i dag blev man ruvare! Fick tillbaka ett jätte fint ägg och håller nu tummarna för att det fäster !! Fick 3 till frysen oxå och två som låg efter dom andra med ev kunde frysas i morgon vilket vi får veta via brev.. Mycket bättre resultat än jag hade hoppas vilket känns super :)

TD är den 1/1-13 får se hur länge man kan hålla sig vill ju veta nu!!

Nej nu ska jag åka och hämta mamma från tåget..


Julgodis

Nu har jag precis bakat lite julgodis ischoklad med Schweizernöt och apelsin knäck.. Gjorde ischoklad med apelsinkrokant igår så nu har jag så det räcker:) ska göra trillingnöt i veckan oxå när jag hinner..

Imorgon är det dags för insättning hoppas mina små ägg delat sig fint har inte hört något ännu så:) ska vara på kliniken kl 1 så hinner Jobba en stund innan så man inte förlorar massa inkomst..

Och på torsdag kommer kusinerna hit så ska vi ge varandra julklappar och så fika lite då vi inte ses under jul !


Jul med Ernst

Sitter och tittar på jul med Ernst.. Väldigt roligt :) julkänslorna kommer krypande känner jag och blir inspirerad till att ta tag i sista jul pyntet här hemma:)

Ska städa undan hemma imorgon och plocka fram granen och grejer:) ska väl försöka åka och handla till baket oxå :)

Ska göra knäck, ischoklad och polkagrismarsmallows tänkte jag.. Har saffrans längder kvar och så köpa pepparkakor då jag tycker det är godare :)


Mini jul

Är hos Rebecca och firar lite jul.. Har precis ätit lite julmat inte helt fel kan jag lova..

Lilla Emil fick en last bil med 9 små bilar på lastade :) den var populär rolig att leka med..

Nu blir det att slappa lite innan man ska åka hem och sambon ska jobba lite :)

Började med vaggisarna i dag oxå riktigt kladdigt och smetigt med det är väl bara att härda ut :) får ju hoppas det leder till något bra!


Sliten

Urs är verkligen inte på topp i dag ont i magen och så mår jag illa, trött och hängig men men det blir nog bättre det med.. Råkade desutom ta för stor dos medecin i dag så blir full typ började susa i öronen och vart vinglig och yr samt svårt att hänga med i vad som hände väldigt obehagligt men hade inte ont i alla fall hehe.. 
Man lär av sina misstag råkade dosera som med alvedon alltså tog jag txå tabletter på engång vilket man alltså inte skulle göra.. 
 
Sambon är på julbord just nu, jag valde att stanna hemma kände att jag inte orkade och tur var väl det för det strulade till det för dom för stället dom skulle vara på hade strömavbrott så dom fick åka till ett annat ställe inte kul och specielt inte när man inte mår bra och har städingt ont och illamående.. Sitter istället och kollar på karate kid och käpar med att få i mig två liter dryck.. Fick ett sms från sambon som uppmanade mig till att dricka och äta frukt för vitaminerna och så vila.. Han kan vara bra söt i bland :)
 
nej nu ska jag kolla klart på filmen samt ta ett par alvedon till.. 

8 fina ägg

Nu har dom ringt och 8 ägg blev befruktade så det blir återföring på onsdag kl 1 men ska börjar med vaggisarna i morgon eftermiddag och sedan ta dem 3 gånger om dagen och så ska jag ta ett test på nyår :) nu får man hoppas att äggen delar sig som dem ska och blir så fina dem bara kan :)

Nu ska jag njuta av helgen:


Väntar

Ja nu har man precis klivit upp och väntar på att kliniken ska ringa med besked om hur det har gått för mina små ägg. Är ganska nervös kan jag säga.. Men det är bara att vänta och se.. Skriver sen igen när jag har fått besked..


Snart hemma!

Fick åka hem strax efter mitt senaste inlägg men åkte förbi sambons mormor och plockade upp hans mamma.. Men nu är vi snart hemma, laga lite middag är tanken att vi ska göra blir råstekt potatis, kassler och rödvinssås..

Har i alla fall mått bättre, mår illa och allmänt dåligt och så har jag ont i magen men det är ju väntat trött är jag oxå! Blir inte många knop gjorda ikväll i alla fall ska ligga på soffan och slappa med ostbågar om jag känner för att äga något.. Måste dricka mer i alla fall har bara fått i mig 0,5 liter av minst 2 som dom har sagt..


15 ägg!

15 ägg!! Inte illa är väldigt nöjd:) i morgon vid nio på förmiddagen får jag veta om något blivit befruktat hoppas på många :)
Finns risk för överstimulering så har fått order om att dricka minst 2 liter om dagen och börjar jag må dåligt och bli väldigt svullen så ska jag kontakta sjukhuset..

Får se hur det känns i morgon om jag orkar gå på julbordet eller inte och på söndag ska vi fira minijul med Rebecca Rickard och Emil :) blir nog jätte mysigt..

Nu jag försöka kissa så man får åka hem och så äta lunch på vägen oxå självklart!


Stessigt

Urs vilken stressig morgon!! Åkte vi 6 hemifrån och kom nästan till Södertälje när vi vart tvungna att vänta för att bilen vi lånat var konstig och hackig så vågade inte åka ifall vi blivit fast efter vägen så hem och byta bil och våran bil hade dåligt med bensin så då måste vi tanka oxå! Så vid 5 över sjuk åkte vi på motorvägen i Södertälje alldeles försent.. Men men det gick bra ändå. Pratade med kliniken på vägen och sa att vi var på väg men skulle bli lite sena och det var inga problem så nu ligger jag här i sängen och har fått en jätte Alvedon och en i fart i armen.. Vi skulle egentligen vara första paret ut med blev flyttade till andra istället så det är ju skönt! Äggplocket sker om ca 30 min...

Skriver mer sen nu ska jag ta och varva ner lite mer ett avsnitt ugly Betty :)


12 timmar kvar

ja nu är det 24 timmar sedan jag tog ägglossnings sprutan och alltså 12 timmar kvar till äggplock om äggplock ska ske efter 36 timmar efter attbsprutan är tagen.

börjar Bli riktigt nervös nu inför själva äggplocket men även för resultatet, hur många ägg blir det? blir något befruktat? hur bli kvalitén?
nu blir det snart sängen för mig är sjukt trött och har varit hela dagen ska upp tidigt i morgon oxå, ska vara i Örebro kl 08.00.

skriver mer i morgon igen om jag hinner på sjukhuset eller kanske bilen på vägen dit..

ha det bra!

sprutdag 9

Harju helt glömt skriva hur det gick igår på VUL och blodprovet..

kom till södertälje sjukhus vid 10 i 7 och fick nr 3 i turordningen så när kl vart halv 8 så kom jag in nästan direkt så var klar 08.34 och då gick jag ner till oxbackskliniken och han Inter mer än sätta mig i soffan så var det min tur. VULet såg bars ut ca 25 äggblåsor vissa större än andra :)
sen var det bara att vänta på att kliniken skulle ringa. och det gjorde dom vid tre och berättade då att jag ska fortsätta med puregon och organutran i två dagar till och sen ta ägglossning sprutan på onsdag alltså imorgon och äggplock blir på fredag :)
vilket blir perfekt då jag kan ta det lugnt i helgen..

är på sprutdag 9 i dag och är svullen trött och känner mig allmänt konstigt skönt att det är sista dagen i dag..

nu är det bara att hålla tummarna att vi får ut många ägg och att dem blir befruktade..

dagens middag

oj vad det strular ed bloggen nu då..

jaja fortsätter väl med bilder från middagen




penslade alla med äggulor och hade på lite salt ;)




färdiga resultatet nu blir det middag här :)

ha det bra!

Dec. 11, 2012

I dag var det kyckling piroger på menyn här hemma :)
passade på att inviga min matberedare med degkrok som jag fick när jag fyllde år :) funkar super kan jag medela. gjorde degen till piroger först och lät det jäsa medans jag gjorde fyllningen som bestod av kyckling, paprika och purjolök smat kryddor :)

tog sedan och kavlade ut degen till två fyrkanter ca 40×40 cm delade dom sedan i nio bitar var.. och la på fyllningen och en klick creme fraiche med smak av chili och paprik..



sedan vek jag ihop alla bitar så det blev trekanter.



advents mys

här är det andventsmys med glögg, saffrans längd med vit choklad och så Cola och ostbågar.. och självklart kollar vi på solsidan :)



var hos min kära vän Rebecca i dag och bakade längderna och så gjorde vi lussekatter :) mycket bak blev det men en väldigt trevligt på andra advent !


hårfärgen

tänkte lägga ut en bild på hur håret blev.. var på 30 års fest igår med 50 tals temå så passade på satt ta en bild när jag hade fixat mig.
inte den bästa kvalitén men det får duga.





ja det är rött i alla fall har fått mycket komplimanger för färgen :)




Dec. 08, 2012

jaha så var man ljusare i skallen nu i med henna som dock ska värka i typ 4 timmar blir en lång natt dehär hehe.. nej men det går satt sova med färgen i om man vill det.

bjuder på en bild på en ljusare mig





nu blir det film :)

Dec. 07, 2012

blekningen är nu satt håret blir väldigt ljust. meningen är att jag ska bleka det för att sen färga rött med henna. behöver bleka det först förrätt färgen ska ta ordentligt.. spännande att se hur det blir sen..






Dec. 07, 2012

Var på VUL idag och sedan var jag och tog ett blodprov, gick snabbt och smidigt gick in på Vul kl07.15 och var klar , ed blodprov och allt kl 08.00 vilket är väldigt, ditt snabbt då det brukar vara lång väntetid på labbet.

sedan åkte jag och tankade bilen ochoklad handlade innan jag åkt hem och kkollade på film fixade..

vid tre åkte jag och hämtade Emil på förskolan då Rebecca inte skulle hinna i tid..blev en pulka tur hem men med massa sand på gångvägar så var det rejält trögt att dra pulkan får väl räknat som träning :)



så här söt var han i sin pulka med sin lilla väska.

möte upp Rebecca för att handla och nu är vi tillbaka i lägenheten för att äts tacos till middag och sen färgsättning håret..

fick ett samtalar kliniken oxå och ska fortsätta på samma dos puregon med andra ord 100 ui och ska även börja med organutral sprutorna ikväll. nytt vul blir på måndag :) gissar på äp på torsdag nästa vecka :)

nej om man ska och vara lite social nu!

Sprutdag 4

I dag är det dags för 4de sprutan och i morgon bitti är det dags för första VUL.. Hoppas att allt ser bra ut med många äggblåsor!
 
Det jag hittils känner av är att jag är väldigt trött precis som förra gången. Har även börjat känna av höger sida när jag reser mig för hastigt det lixsom spänner och drar då.
 
Har även fått mitt första blåmärke av sprutorna men det gör inget, klarade mig ifrån det helt förra omgången!
I morgon kör vi igång med oranutral sprutorna oxå, dom är inte alls roliga att ta svider och är tröga att sticka in.. 
Med det är det värt om vi får till många fina ägg som desutom bli befruktade.. 
 
Bloggar igen senare.. 
 
 
 
 

skottat

fy vad mycket snö det har kommit! har varit ute och skottat snö i ca 2 timmar och det bara kommer mer..
nu har i precis ätit middag och nu blir det att slappa i soffan till Jens kollega kommer och skottar våran infart då blir det att gå och hämta bilden som jag ställt en bit bort under tiden..

hur har ni de med snö?

ute faller snön

ja idag har det snöat hela dagen !
kaos i trafiken och kollektivtrafiken funkar inte alls verkar det som.
jag skulle egentligen ha gått på en arbetsintervju men fick skjuta på den till på måndag, har ingen lust att ge Mig ut i trafiken igen! stannar hellre hemma inne i soffan under en filt!



tog precis denna bilden från våran ytterdörr mycket snö är det! hoppas bara att fyrhjulingen klara av att skotta undan allt.

Godmorgon tisdag

Sitter i bilen i Solna och väntar på att vikarien för min kollega ska komma.. Ingen rolig arbetsdag framför mig. Vikarie (jobbar segare) och så får man ta igen ett jobb som arbetsledaren skulle ha gjort i fredags! Väldigt roligt men det är bara att bita ihop och jobba på.. Har tänkt att åka och träna i eftermiddag oxå. I dag är det ben som står på schemat och så hoppas jag på att jag orkar cykla en bit oxå! Har som mål att klara 6 mil totalt på cykeln denna veckan.. Bara 4,3 mil kvar! Det borde inte vara omöjligt cyklar ju 3 km på uppvärmningen bara ibland 4 till och med..

Godmorgon på er!


Sprutdag 1

Första sprutan är nu tagen.. Gick väldigt smidigt dock tar det fortfarande emot att sticka sig själv med nål, men det är väl som det ska. Började på 100 UI denna gången lite högre än förra gången dom hoppas få ut fler ägg denna gången. Första vul är inbokar till fredag kl 07,00 enda tiden dom hade så har fått ta ledigt från jobbet då jag börjar kl 06,00 men det är det helt klart värt!!

Nu ska jag börja göra mig klar för natten ska ju som vanligt upp 04,30 eller brukar inte ta mig upp ur sängen förrän 04,45 men det gör intet :)

Juste ska på anställnings intervju för ett extra jobb på onsdag. Tänkte att jag kan ju jobba ett par timmar extra varje månad då jag slutar tidigt på dagarna :) extra pengar är ju aldrig fel!!

Nej nu ska jag sluta skriva

Natti natti!


Gym!

Precis kommit hem efter att ha jobbat och sedan tränat!
Blev ett riktigt bra pass på gymmet överkropp och sedan 1,7 mil på cykel inte illa :)

Nu blir det att laga middag och duscha innan jag tar kväll som kommer att spenderas framför datorn och tven.. Lagom ansträngande en måndag kväll tycker jag!


Måndag (sprutstart)

Måndag morgon igen veckorna bara rullar på i en väldig fart.. Igår kom i alla fall mensen så idag kör vi igång med sprutorna igen.. Hoppas på att vi får ut några befruktade ägg denna gången.. Äggplock blir under nästa vecka!

Nej skriver mer sen..

Godmorgon!


RSS 2.0