Köks drömmar

Bestämde mig för att hämta paketet i morgon istället så tog jag och diskade sen har jag kollar på Greys.. Riktigt bra serie som är svår att slita sig ifrån.
 
Har även titta på min köksplanering jag har gjort och känner mig riktigt nöjd med den så själva köket utformning är klar så länge min sambo gillar den oxå. Dock vet jag inte om jag vill ha just dom lukorna som jag velat ha tidigare. Gillar dem fortfarande jätte mycket men finns andra jag gillar oxå svårt detdär man vill ju inte välja något man tröttnar på nya lukor är jätte dyrt.. 
Längar bara tills vi ska köra igång vill gärna beställa köket under tiden som har erbjudandet kvar på ikea köp kök för 10000 kr och får 1000kr att handla annat för blir ju ändå ca 6 tusen som man kan köpa annat för och det är då inte illa :)
 
 
Dörrarna jag funderar på :) 
 
Hoppas på att vi kan börja med köket nu under vintern då min kära sambo inte kan jobba utomhus. :)

Snabbt jobbat

Beställde kläder från Rutstore igår vid elva och redan i dag kl ett fick jag sms från posten att mitt paket finns att hämta. Det kallar jag snabbt jobbat annan sak är det med min beställning från hm som jag gjorde i onsdags eller torsdags och ännu har inget kommit.. 
Alltid positivt med snabba leveranser man vill ju aldrig vänta länge på det man beställt.. 
 
Ska snart åka och hämta paketet hade jag tänkt om jag orkar annars får jag ta det påväg hem från jobbet i morgon.. får se hur jag gör..

Middag mums:)

Sitter och njuter av Amrikanska pannkakor som jag precis gjort iordning till middag hur gott som helt speciellt med socker på inte alls nyttig med det struntar jag i :)
Till detta så dricker jag julmust!! Och kollar på Greys Anatomy.. Inte helt fel kan jag försäkra :)

Slänger in en halv dålig bild på härligheten :)


Slut för denna gången

jaha så är det inget mer med IVF på ett tag. Ska ha en mens emellan innan jag börjar med hormonerna igen lite höger dos från början så jag förhoppsningsvis få ut fler ägg denna gången. Och så får vi hålla tummarna för att dom befruktas med ICSI.. 
kommer börja med hormoner i början av dec igen så blir det väl äggplock veckan innan jul och det går som det ska.. 
 
Känns tungt att få ännu ett bakslag.. Blir det aldrig våran tur???
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu håller på att smälta bakslaget och försöker fokusera på det positiva
 
 
 

Shopping

Blev lite shopping här på förmiddagen.. eller lite och lite men det behövs har verkligen dåligt med kläder.. Lite 
 
 
Allt ifrån Rutstore.se
 
Lite sommringa plagg med med en kofta och tjocka leggins så funkar det på vintern oxå.. 
 

Tråkigt

Fick ett väldigt tråkigt besked från Örebro i förmiddags inget av mina 5 mogna ägg hade blivit befruktat. :( Dom kunde inte svara vad det beror på.. Så nu ska vi köra mikroinjektion istället vid nästa försök som blir i dec dom dom vill att jag ska ha en mens emellan så att äggstockarna från vila lite.. Ska även få höger hormon dos från början så att jag förhoppningsvis får fler ägg.

Skriver mer imorgon när allt har lagt sig har varit fullt upp hela dagen..

Ha en bra kväll!

Godnatt sov gott.


Långtidsodling av embryon

Lite information om långtidsodling så dom som inte håller på med ivf vet vad det går ut på. Även om risken finns att vi inte få tillbaka något ägg med denna medtoden så tror  jag ändå mer på den men om dom anser att tvådagar odling räker så litar jag självklart!

 

Långtidsodling är en metod som ger mer information om embryonas livsduglighet vid assisterade befruktningar. Långtidsodling kan göras både vid provrörsbefruktning och mikroinjektion, och metoden förändrar inte hormonstimuleringen som hör till behandlingen. 
Långtidsodling får man använda såväl vid IVF (in vitro) befruktning som vid ICSI (mikrobefruktning) befruktning. 
 

Vid behandlingarna odlas embryona i allmänhet 2–3 dygn efter befruktningen. Embryona har delat sig till 4–8 celler då de återförs till livmodern. I detta skede kan det vara svårt att bland flera embryon av god kvalitet välja ut de mest livsdugliga embryona för återföring. Genom att odla embryona längre kan man för återföring välja ut de mest livsdugliga som har fortsatt att dela sig och utvecklas. 
Vid långtidsodling odlas embryona 4–5 dygn innan de återförs till livmodern.

I det här stadiet består embryot redan av mer än hundra celler och är vid återförandet antingen i morula- eller i blastocyststadiet. Detta motsvarar det utvecklingsstadium som embryot befinner sig i när det vid en graviditet som börjat på naturlig väg vandrar till livmodern. I morulastadiet är embryot en cellanhopning med så många celler att de inte längre kan räknas.

I blastocyststadiet har cellernas första differentiering skett. Fostrets vävnader utvecklas ur den inre cellmassa som har bildats och vävnaderna i moderkakan mot fostret av den omgivande cellvävnaden. I blastocyststadiet är embryot redo att fästa sig i livmoderväggen efter att först ha lämnat sitt skal. Sannolikheten för att ett så långt utvecklat embryo skall fästa sig är mycket stor. Därför är det bättre att återföra endast ett embryo och på så sätt minska risken för en flerbördsgraviditet. 
 

Långtidsodling av embryon är ett bra alternativ när embryona inte har fäst sig vid tidigare behandlingar. Nackdelen med långtidsodling är att endast omkring 40–60 procent av embryona utvecklas till blastocyster. Det är möjligt att alla embryon slutar att utvecklas och att man inte kan gå vidare till embryoåterföring.

 

 
En enda sådan här blastocystst kan ge upp till 50% chans till graviditet.
 
inte illa va?

Äggplock

Hemma igen efter äggplocket.. Det gick bra tyckte att det gjorde rejält ont och min sambo som inte gillar nålar såg lite smått svimfärdig ut ett tag :) 
 
Kom dit vid åtta och fick vänta till kl 11, då det var våran tur själva äggplocket tog bara 30 min, sen tog den en timme till innan dom kom in och talade om hur många ägg det blev.. Det blev 6 st ägg och i morgon vid 1 tiden så får vi veta om något har befruktats eller inte, och om 5 eller 6 st blir befruktade så blir det långtidsodling till på lördag. Hoppas på långtidsodlingen för chansen att det ska lyckas är större.. 
 
 
Punktering av ca 20 äggblåsor. Ner i en behållare för att frodas i ett par dagar. Och om 3-6 dagar återföring av förhoppningsvis befruktat ägg!
 
Nu blir det en lugn kväll min kära sambo ska laga falukorv och stuvade makaroner :)
 

På plats

Sitter för närvarande på mitt rum på fertilitetsenheten i Örebro och har precis bytt om till dom väldigt vackra sjukhus kläderna :) men sambo är och gör det han ska sen kommer han hit och gör mig sällskap.. Vi var tydligen ganska många här i dag så vi kommer troligtvis inte in på äggplock förrän närmare 11 trodde dom. Så nu följer en lång och tråkig väntan.

Skriver mer senare!
Ha det bra!


Sprutdag 9

Ja igår var det då dags för ägglossnings sprutan den var inte svårare att ta än orgalutran sprutan vilket var skön :)
Annars är jag fortfarande grymt trött och känner mig allmänt konstig men det släpper väl när hormonerna går ur kroppen..
Så nu är sprutdagarna slut helt sjukt ju har ju inte ens hunnit fatta att man börjat egentligen och så ska man sluta tiden bara rusar förbi!

Ja har inte mycket mer att skriva om ivfen just nu i morgon bär det av på äggplock spännande:)


Soffpotatis

Våran söndag har helt spenderats i soffan först hemma sen hemma hos Johan och Johanna med film och massa gott fika bröd :) efter det åkte vi och handlade innan vi åkte hem och bänkade oss i soffan och äter pizza och kolla på tv. Snart är det Solsida :)

En lugn söndag med andra ord men man behöver behöver sånna oxå för att ladda upp batterierna. Kommer in med ett inlägg efter Solsida om min sista sprutdag :)


Sprutdag 8

Andra UL i dag då.. Hade betydligt fler äggblåsor på höger sida omkring 15-20 skulle jag gissa på. Dom var på mellan 8 och 19 mm. Sämre var det på vänster bara 4 äggblåsor som var lite mindre.. 
Så blir äggplock på måndag :) ska ta en lite lägre dos puregon i kväll 100EU istället för 125 och så ska jag ju även ta orgalutran sprutan ikväll. Och i morgon kl 22.00 ska jag ta ägglossnings sprutan och på söndag är jag helt fri från mediciner :) Skönt att slippa sprutorna. 
På måndag kl 8,15 så ska vi vara på fertilitetsenheten i Örebro för äggplock!
 
Och efter detta förljer då en tid med massa väntan. Föst vända för att se om några ägg kunde befruktas och sen efter återföring så få man vänta i evigheter innan man kan ta ett gravtest för att se om det har lykats.. 
 
Åhh nu är det så nära vill så gärna att detta ska gå vägen! 

Sprutdag 7

Har precis tagit mina sprutor blödde när jag tog puregon och när jag tog orgalutran sprutan så rann det ut endel när jag drog ur nålen jag hoppas det inte gör något!

Nu svider det i magen igen men bara att härda ut :)

Nu ska jag fortsätta och kolla på hela Sverige bakar! Blir så sugen på massa gott av att kolla på det.


Shopping

Var inne på hm och kollade och hittade denna snygga kofta och så leggins. Har börjat få lite brist på leggins dom som jag har sen tidigare har börjat bli ganska slitna så börjar bli dags att rensa ut dem och köpa lite nya istället. 
 
 
Är inte koftan hur söt som helst? 
Funderar på att köpa en tröja som jag såg på lindex här om dagen en lite längre model så man kan använda den med leggins. Sen efter det så har jag nog långärmat så jag klarar mig igen :)

Helg :)

Ja nu går jag på helg då jag är ledig i morgon för att kunna gå på UL. Skönt är så otroligt trött hela tiden så ska bli skönt att få en extra sovmorgon denna helgen :) hoppas jag får besked i morgon när Äp blir..
Nu ska jag ta och vila en stund på soffan tror jag medans diskmaskinen får gå klart så jag kan köra igång en tvättmaskin. Tvätten börjat växa en över huvudet här! Har slarvat med den har helt enkelt inte haft varken lust eller ork till att ta tag i den..


Svider!!

Så sitter man här med svidande mage. Har precis tagit mina sprutor för i dag. Mitt första rör med Puregon börjar ta slut så gissar på att jag får börja på nästa imorgon. Vilket bara bevisar att det går framåt även om det kanske inte känns så alltid. 
 
Fy vad det svider!! hemsk spruta. riktigt seg att sticka sig med oxå får ju ta i så mycket för att den ska går igenom huden. Varför kan det inte vara en lika bra nål som på puregon pen för? 
 
Vilket snurrigt inlägg det här blev men är ju lite snurrig hela jag förnärvarande.
 
I morgon är veckans sista arbetsdag i alla fall får lite sovmorgon på fredag innan jag måste åka in till stan för ett nytt UL :) Funderar på att åka komenalt hela vägen denna gången går ju riktigt smidigt med buss och sen pendel bara. I morgon ska jag ju lämna bilen till min kollega så bli att promenera från gymmet till tåget och åka tåg sen buss hem tror jag :) Vem vet om det är fint väder så kanske jag går av lite tidigare och går en bit :)

Sprutdag 6

Ja då började man med orgalutran sprutan igår och den var inte rolig! Var betydlig trögare att trycka in och efter att jag tagit den så sved det så in i helvete!! Gjorde riktigt ont! Men men bara att le och se glad ut.

Är fortfarande sjukt trött och seg i huvudet.. Men annars känns det okej. Dock så var jag på gymmet i dag och när jag körde mage så gjorde det ont i höger äggstock liksom drog och hade sig så fick snällt abryta och skippa mage helt enkelt .känns lite obehagligt när det känns som om man ska dra av äggstocken från äggledaren eller hur jag nu ska beskriva det.
Får helt enkelt lyssna på kroppen och köra sånna övningar som inte gör ont :) huvudsaken är ju att jag tränar överhuvudtaget:)



Ultraljud

Var och tog blodprov i morse och åkte sedan hem till Rebecca och snackade skit åt lunch och så var vi bara tvungna att fika lite oxå inte nyttigt men väldigt gott :)
Tack för en trevlig dag!

Vid ett tog jag tåget till söder för att gå på ultraljud på octaviakliniken fick inte reda på så mycket info men har omkring 10 äggblåsor på mellan 9 till 12 mm och jag tror dom ska vara omkring 20mm vid äggplock.
Örebro ringde upp mig efter ca 1 timme och meddelade att jag ska öka hormondosen från 92 IU till 125 IU, samt att jag ska börja med orgalutran vilket ska förhindra förtidig ägglossning.
Ska göra ett nytt UL på fredag igen och då får vi se vad som händer sen..


Sprutdag 4

Då var det fjärde dagen med sprutor ska snart ta den fjärde. Är extremt trött och seg i huvudet känns som huvudet inte hänger med riktigt med det är väl alla hormoner. Har varit dålig i magen imorse men det blev bättre framåt 12 tiden så var väl något olämpligt jag hade ätit skulle jag gissa.. Annars så mår jag bra :)

Imorgon är det dags för blodprov och ultraljud hoppas på att det hat hänt något. Och att man inte är överstimulerad. Hoppas bara att det ska gå vägen nu så det blir äggplock med många fina ägg och självklart att många bli befruktade. Sen vill jag självklart att jag ska få plus på Stickan :)

Nej nu blir det att äta mums mums (ungefär så känns mitt huvud i dag) och glo på någon dålig film ;) hehe

Natti natti


Sprutdag 3

Ja tredje sprutan är tagen :) i dag rann det ut lite medicin när jag drog ut sprutan inte mycket med några droppa hoppas det inte gör något får ju i mig det mesta ändå :)
Är extremt trött har sovit 13 timmar per natt i helgen och är redo för sängen redan nu även om jag vaknade halv elva i morse eller förmiddags kanske är mer rätt ;) har även börjat få ont i huvudet men annars mår jag toppen :)


Ikea

Här på ikea med min kära vän Rebecca :) har shoppat lite (o)nödvändig grejer :) men roligt är det titta på att fint snacka skit och fika en bra söndag med andra ord :)
Nu blir det en tur förbi chili oxå;)


Sprut dag 2

Har tagit andra sprutan nu i kväll gick bättre att ta den men känns fortfarande fel att sticka sig sj men men det är kanske inte så konstigt:)
Har i alla fall inte känt av hormonerna alls men det är kanske lite tidigt ännu men hoppas jag slipper biverkningar.

Vi har i alla fall haft en trevlig höst dag med Johan och Johanna på Strängnäs marknad. Gick runt och tittade åt belgiska våfflor det är ju så grymt gott :)
Köpte lite älg och ren korv, vitlökskorv och någon pubkorv vet inte vad det är men tänkte att vi skulle prova. Köpte även rökt fläskfilé provsmakade och det var så gott så var tvungen att köpa med lite hem :) och så hittade jag en födelsedagspresenten till syrran ett halsband och armband kommer kanske upp bilder på dem här i bloggen sen..

Efter marknads åkte vi till Södertälje och åt mongoliskbuffe väldigt trevlig och gott. Efter maten var vi alla rejält trött så vi åkte hem till oss och dom till sig. Här hemma har vi kollat på Johan Falk och myst med tända ljus och lite gott :)

En väldigt bra lördag med andra ord :)


Sprut dag 1

Ja då var första sprutan tagen då.. :) oj oj redan dags känns helt overkligt att jag ska börja med ivf nu. Äntligen!
känns lite obehagligt att sticka sig sj med nålen har väl mest med tankten på att trycka in en nål i kroppen på sig sj att göra. Men det gick bra kliar och svider lite nu efter bara..
 
Nu är det bara att köra på ;)
 
En liten bild på pennan.. 
 

Trattisar

Fick ett infall att jag skulle ta och plocka svamp vilket jag oxå tog och gjorde ca 1 timme var jag och Jens ute och plockade totalt 1 hel Ica kasse full!! Fanns massor :)
Tog dock betydligt lägre tid att rensa och förvälla men nu står svampen och svalnar för att kunna frysas in :) har snart halva frysen full med svamp Jens plockade ju gula kantareller i somras som jag oxå frös in.. Sen har vi trattkanareller som vi torkade förra året kvar oxå så går ingen brist på det hemma men lika bra att fylla på när det är sånna här år då man inte behöver leta efter svamparna:)

Resten av kvällen spenderas framför tv med tacos och lite snacks :) inte helt fel kan jag lova :)

Hoppas alla har en trevlig fredag!


Hallongrottor

Har precis gjort en satts hallongrottor. Gjorde igår oxå som jag gav Carro som en del i födelsedagspresenten hon fick :) och det var så jäkla gott så bestämde mig för att göra en satts till mig och Jens oxå i dag.


Nytt elavtal

Har ju blivit dags för oss att teckna nytt elavtal då vårat gamla går ut nu sista november så var inne på elskling och kollade. Hittade ett som är bundet i nio månader alltså bli det dags för oss att teckna nytt i sommar igen vilket borde ge bra elpriser tänkte jag :) . Fick dessutom ett riktigt bra pris nu oxå från 97 öre kwh som vi har haft tidigare till 69 öre kwh på det nya! Inte illa elräkningarna borde bli lite billigare i alla fall :)
 

Blöder!! ;)

I morse när jag vaknade och gick på toa så kom precis mensen vilken tajming :) Vilket alltså betyder att jag ska börja med sprutorna i morgon kväll :) Och då ska jag ta blodprov och ul på Tisdag!
 
Tog och ringde oxbackskliniken för att tala om vilken dag jag börjar och För att kolla när det är dags för ul och blodprob. Men det visade sig att min läkare är bortrest hela veckan så Fick ta och ringa till örebro istället  för att få göra ul där istället. Jaja jobbig att åka dit men har ju ändå varit tvungen att vara ledig från jobbet så det spelar inte så stor roll tänkte  jag. Rinde i alla fall till örebro för att boka en tid. Dom hade som tur var telefon tid precis då jag bestämde mig för att ringa  :) Fick nr ett i kön och tänkte att det här går väl fort haha skojjar ni eller? 20 min fick jag sitta i kö! Fy tänk om man fått nr 5 eller 10! Hade fått sitta resten av dagen!! Jaja fick i alla fall prata med en kvinna där som sa att jag kunde få göra ul på oktaviakliniken istället och att hon skulle ta och faxa över en remiss och så sa hon att läkaren där brukade ringa upp och boka tid med patienten ganska snabb men om hon inte hade ring innan måndag så skulle jag ringa henne och bestämma en tid.. Fick även ordination att ta mina sprutor kl 21.00 på kvällen då detta passar bättre men ägglossningssprutan sen, så jag gör väl snällt som dom ordinerat även om jag egentligen inte tycker att 21 är en bra tid 18 hade varit bättre :) Men jag vill ju verkligen att detta sak funka så det funkar ändå. 
 
Så det var ju skönt att allt löste sig :) 
 
Hon ringde mig från octaviakliniken har fått tid kl 14,00 på Tisdag :) Super då var det lilla hindret ur vägen.

Skit telefon!

Hämtade ju ut min iphone 4 igår vid 18,00 igår kväll så började jag använda den och sen laddade jag den som vanligt på natten. Och nu fyra timmar sedan jag tog den ur laddaren så har jag 23% batteri!! Ringde kundtjänst och fick till svar att prova återställa telefonen och om inte det du funkade så får jag lämna in den på servic!! Jätte kul telefonen är inte ens 24 timmar jag ska då inte ha någon servis utan en helt ny telefon om den inte funkar nu efter återställningen!


Mm

Åt en så god middag. Pasta med oxfilé och champinjoner så otroligt gott. Dock så orkade jag inte så mycket magsäcken har verkligen krympt!

Här kommer en bild på middagen:)


Kvällens outfit

Ska ju ut och äta med några vänner för att fira Carro som fyller 24!! Men tänkte bara slänga upp en bild på hur jaga de ut i kväll innan jag åker :)


På gymmet

Har precis varit på gymmet blev att cykla en mil och sen körde jag armar, bröst och rygg! Helt okej pass.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/3576657/images/2012/pic_50756c8fe087c310c05b69c2.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/3576657/images/2012/pic_50756c8fe087c310c05b69c2.jpg" class="image">


Måndag

Jaha så var man ensam hemma då.. Jens jobbar i natt och åkte vid 7 tiden hemmifrån. 
Har alla fall tvättat och diskat så lite har man fått gjort även om han sov nu på eftermiddagen. 
Blir bara att ta det lungt i kväll tänkte ta och kolla på Grey´s Anatomy inte helt fel :)
 
Var förbi hemma hos Carro i dag efter jobbet och busade lite med hunden och snackade allmänt skit! Riktigt trevligt  och en lagom syselsätting en måndag eftermiddag, Sällan jag faxtis passar på och gör något efter jobbet även om jag har tid till det lite synd egenligen att inte utnytja tiden. 

Härlig söndag

Blev en härlig dag med lunch och sedan shopping i skärholmen med johanna. Efter det blev det att åka och handla handlade mat för ca 10 dagar så nu klarar vi oss ett tag :) blev att köpa med pizza på vägen hem då johan var hemma hos oss och umgicks med jens.. Kom hem och åt pizza och kollade på film sen blev det lite godis på det medan jag kollade på tv och killarna satt vid datorn och kollade på blocket (att det kan vara så roligt) 
 
 
 
 
Köpen en tröja från gina oxå den här på bild fast vit. hur skön som helst och blir toppen i vinter när det är kallt ute :) Har ju lite brist på långärmade tröjor så det behövdes verkligen. Och sen är det lite större model oxå så det finns något att växa i hehe:)
 
Nu är det snart dags för solsida då sitter i alla fall jag bänkad framför tv :) och jag är nog inte ensam om det!
 
Ha det bra!
 

Dagens lunch!

Ja mycket mediciner blir det när man ska köra med Ivf. Hämtade ut en hel drös i dag. Och kom självklar upp i högkostnadsskydde direkt så nästa gång kostar det inget:) men vi hoppas självklar på att det inte blir någon nästa gång.

Johanna ringde och undrade om jag var sugen på att ta en fika i Skärholmen och jag var inte sen på att hänga med. Blev brieost och salami paj, sallad och en cola zero! Inte helt fel :)


Moulinex Fresh Express

Vill ha denna hushållsmaskin som river, stimlar och skivar grönsaker ost och liknade! 
Känns som om den skulle göra matlagningen liter roligare och lättare!
Ser ut att vara väldigt lättdiskad oxå bara att diska sj munstycket..
 
 
Får väl ta och önska mig en sådan när jag fyller år :)

Urs

Jaha forsätter att må allmänt konstigt. Bestämde mig för att åka till gymmet och träna efter jobbet i dag och det gick bra till en början med efter en stund så fick jag så grymt ont i huvudet och blev yr. Måste vara en förkylning på gång.. Ska ta och dricka C vitamin och grejer så kanske jag kan slippa den. Få hoppas på det i alla fall!
 
Hormon behandligen blir ju alla fall inte lättare om man samtidigt är sjuk och mår dåligt.. 

sjukt trött

Jag är helt slut har haft ont i huvdet sedan igår morse och det släpper inte, mådde även illa en stund på jobbet igår med det gick som tur var över.. Ut över huvudvärkem så är jag även så jäkla trött orkar knappt gå upp ur soffan, har ingen ork till att laga middag eller något. Skulle gissa på att jag har en förkylning på gång det skulle väl vara typiskt att den kommer lagom tills jag ska börja med sprutorna har ju klarat mig utan att bli smittad när både min kollega och min sambo var sjuka.. 
 
Klagar lite bara..

Vikt platå

Vikten har nu under ca 5 veckors tid stått still pendlar några hg upp och ner men annars händer inget! 
Så otroligt frustrerande svårt att hålla motivationen uppe när man inte ser något resultat. Hade hoppats på att jag skulle väga ca 4 kg mindre nu än vad jag gör vilket är väldigt tråkigt men det är bara att forsätta att äta nyttigt men kommer kanske inte köra lika hårt utan unna mig något gott då och då.. :)
Är ju inte bra att köra stenhårt när man ska köra igång med ivf och förhoppningsvis blir gravida :)  Men att leva hälsosamt och träna är ju bara bra :)

RSS 2.0